vdaily

  • ۰
  • ۰

تحقیق در مورد ویژگی‌های آب

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات


دسته بندی : وورد


نوع فایل : .doc ( قابل ویرایش و آماده پرینت )


تعداد صفحه : 6 صفحه




قسمتی از متن .doc :



‏1


‏ویژگی‌های آب


‏آب نه تنها فراوان‌ترین، بلکه غیرمعمول‌ترین ماده در روی زمین است. دارای ویژگی‌هایی است که بعضی از آن‌ها از قانون‌های عمومی طبیعت پیروی نمی‌کنند. آب تنها ماده‌ای است که در شرایط عادی، یعنی فشار و دمای طبیعی، همزمان در هر سه حالت جامد، مایع و گاز می‌تواند وجود داشته باشد. در یک روز زمستانی آب در سطح حوض یا استخر به حالت ‏جامد‏، در زیر یخ به حالت ‏مایع‏ و در آسمان به حالت ‏گاز‏ یا ‏بخار‏ وجود دارد. مولکول‌های آب پیوسته در حرکتند. جامد بودن یا مایع بودن یا گاز بودن آب بستگی به سرعت این حرکت دارد. مولکول‌های آب در حالت جامد از هم دور و جدا هستند و تقریبا بی حرکتند. در حالت مایع تقریبا نزدیک به هم هستند و آزادانه حرکت می‌کنند. مولکول‌های آب در حالت گاز حرکتی تند دارند و به یکدیگر برخورد می‌کنند.


‏یکی دیگر از ویژگی‌های غیر معمولی آب آن است که آب، برخلاف مواد ‏دیگر، در هنگام منجمد شدن منبسط می‌شود و حجمش افزایش می‌یابد. قاعده عمومی این است ‏که ماده، خواه گاز یا مایع یا جامد باشد، هرچه سردتر شود، منقبض می‌شود و حجمش کاهش ‏می‌یابد. آب هم در دماهای بالاتر از 4 درجه سلسیوس از این قاعده پیروی می‌کند، ولی ‏هرچه دمای آن از 4 درجه سلسیوس کمتر شود، منبسط می‌شود و حجمش افزایش می‌یابد. وقتی ‏که به حالت جامد یعنی یخ در می‌آید بر حجم آن به اندازه یک یازدهم حجم اصلی افزوده ‏می‌شود. به سبب همین ویژگی است که در زمستان لوله‌های آب می‌ترکند و دیواره حوض‌ها ‏و استخرها می‌شکنند، ولی اگر آب بر اثر یخ زدن منقبض می‌شد یخ بر روی آب شناور ‏نمی‌ماند. یخ‌ها به ته آب می‌رفتند و کم کم دریاها و اقیانوس‌ها پر از یخ می‌شدند. ‏آن وقت، زندگی در دریاها و اقیانوس‌ها نابود می‌شد. حتی شاید نخستین نشانه‌های


‏2


‏زندگی، که گفته می‌شود در آب آغاز شده است، پدید نمی‌آمد.


‏یک لیتر آب [خالص] در دمای 4 درجه سلسیوس [و یک اتمسفر فشار] یک ‏کیلوگرم جرم دارد. به بیان دیگر جرم حجمی آب در 4 درجه سلسیوس یک گرم بر سانتیمتر ‏مکعب است. دانشمندان برای تعیین جرم حجمی مواد دیگر، جرم آن‌ها را با جرم آب ‏می‌سنجند.


‏آب یکی از بهترین حلال‌ها است و تقریبا هر ماده‌ای را می‌تواند حل ‏کند. آب روان سخت ترین سنگ‌ها را هم به تدریج حل می‌کند و مواد حل شده را به دریاها ‏و اقیانوس‌ها می‌برد. آب مواد غذایی موردنیاز جانوارن را نیز حل می‌کند. مواد غذایی ‏موجود در خاک، پس از حل شدن در آب، به سلول‌های گیاهان می‌رسند و سبب رشد آن‌ها ‏می‌شوند. غذاهایی هم که انسان یا جانوارن می‌خورند، پس از حل شدن در آب جذب ‏سلول‌های بدن آن‌ها می‌شوند. جانداران می‌توانند آب مورد نیاز خود را از هر نوع ‏محلولی که دارای آب باشد به دست آوردند.


‏آب پس از جیوه، درارای بیشترین کشش سطحی است. کشش سطحی نیرویی است ‏که بر سطح مایع وارد می‌آید و سبب می‌شود تا مساحت سطح آن مایع به حداقل برسد. کشش ‏سطحی آب نتیجه به هم پیوستگی مولکول‌های آب به یکدیگر از یک طرف و به هم پیوستگی ‏مولکول‌های سطحی آب به مولکول‌های داخلی آب از طرف دیگر است. پیوستگی مولکول‌های آب ‏به یکدیگر به قدری است که آب می‌تواند اجسام سنگین‌تر از خود را بر سطح خود نگه ‏دارد. به سبب همین ویژگی است که می‌توان سوزنی را به طور افقی روی آب شناور کرد و ‏بعضی از حشره‌ها می‌توانند روی آب بایستند یا راه برودند. این ویژگی را هنگام چکیدن ‏آب از شیر آب نیز می‌توان دید. وقتی که آب قطره قطره فرو می‌ریزد، نخست هر قطره به


‏3


‏شیر آب می‌چسبد و آویزان و سپس کشیده می‌شود و سرانجام به صورت کره بسیار کوچکی در ‏می‌آید و فرو می‌افتد. کشش سطحی سبب چسبندگی هم می‌شود. همین ویژگی سبب می‌شود که ‏آب به لبه شیر آب، به دست و بدن، به ظرف‌های گوناگون و بسیاری از چیزهایی که با ‏آنها تماس پیدا می‌کند، بچسبد و آنها را تر کند. البته میزان چسبندگی آب به ‏همه‏� ‏مواد یکسان نیست. مثلا آب به پارافین نمی‌چسبد. به سبب همین ویژگی چسبندگی است ‏که آب از دیواره‌های ظرف‌های باریک استوانه شکل بالا می‌رود و سطح آن گود به نظر ‏می‌رسد. این پدیده را ‏مویینگی ‏نامیده‌اند. مویینگی که در زیست شناسی اهمیت ‏بسیار دارد، از عواملی است که سبب می‌شود آب موجود در خاک، به صورت مایعی زندگی ‏بخش، از راه ریشه و ساقه به قسمت‌های گوناگون گیاه برسد.



‏ترکیب آب












سایر محصولات :
تحقیق در مورد ویژگی‌های آب

لینک دانلود و...

تحقیق در مورد ویژگیهای ظروف فلزی غیر قابل نفوذ برای نگهداری مواد غذائی (مقررات عمومی) 31 ص

لینک دانلود و خرید پایین...

تحقیق در مورد ویژگی های سازمان صنعتی خلاق ونوآور 27 ص

لینک دانلود و خرید پایین...

تحقیق در مورد ولادت امام علی

...

تحقیق در مورد وقفه

...

تحقیق در مورد ورزش 30 ص

...

تحقیق در مورد وسایل کمک آموزشی

...

تحقیق در مورد هوش هیجانى 120 ص

...

تحقیق در مورد و جه نقد ، سرمایه ودرآمد

...

تحقیق در مورد ورزش و سلامت 18 ص

...

تحقیق در مورد ورزش راز سلامتی

...

تحقیق در مورد هواساز

...

تحقیق در مورد واژنامه چرم دباغی شده 15 ص

...

تحقیق در مورد هیدروژن

...

تحقیق در مورد هویت 33 ص

...

تحقیق در مورد هوش مصنوعی 40 ص

...

تحقیق در مورد هواپیمای سمپاش 10 ص

...

تحقیق در مورد هنر مفهومی 17 ص

...

تحقیق در مورد نگاهی به علل و پیامدهای فرار دختران از خانه 62 ص

...

تحقیق در مورد نیکلای ایوانوویچ لوباچفسکی

...

تحقیق در مورد نگهداری انگور در سرد خانه 24ص

...

تحقیق در مورد هارون الرَّشید

...

تحقیق در مورد نگرشی بر تاریخ گزیده اثر حمدا مستوفی مقاله

...

تحقیق در مورد نمایشنامه سادیسم روز 40 ص

...

تحقیق در مورد نهضت و قیام مردم دیندار و شریف ایران بر ضد رژیم پهلوى 64 ص

...

تحقیق در مورد نکاتی چند درباره ی تغذیه کودکان

...

تحقیق در مورد نگاهی به علل گسترش استفاده از سیستم پیام کوتاه

...

تحقیق در مورد نگاهی به آثار تغذیه کودک با شیر مادر

...

تحقیق در مورد نواقص بازار سرمایه آقای محمدرضایی

...

تحقیق در مورد نقش وسایل کمک آموزشی در یادگیری درس ریاضی 8ص

...

تحقیق در مورد نقد و بررسی ادبیات و ادیبان 80 ص

...

تحقیق در مورد نقش فناوری نانو در صنایع غذایی 31ص

...

تحقیق در مورد نقش همسران در تحکیم نظام خانواده

...

تحقیق در مورد نقش زن از دیدگاه امام

...

تحقیق در مورد نظریه یادگیری اجتماعی بندورا 28 ص

...

تحقیق در مورد نقش خلاقیت و نوآوری در پیشرفت دانش آموزان 10 ص

...

تحقیق در مورد نظرسنجی تلفنی از مردم تهران درباره خواب و خواب دیدن

...

تحقیق در مورد نظریه پیچیدگی

...

تحقیق در مورد نظریه تاویلی

...

تحقیق در مورد نابرابری ارث زن و مرد 52 ص

...

تحقیق در مورد عقود
تحقیق در مورد شوری خاک 70 ص
پاورپوینت در مورد آناتومی انسانی
تحقیق در مورد شهرهای دیجیتالی
تحقیق در مورد سیمان 35 ص
تحقیق در مورد سیاره
تحقیق در مورد سیب
تحقیق در مورد سینما 96 ص
تحقیق در مورد شاه
تحقیق در مورد شاکر
تحقیق در مورد سوره ملک
تحقیق در مورد سفال 50 ص
پاورپوینت در مورد آشنایی با داروی آل تیب
تحقیق در مورد شهرسازی
پاورپوینت در مورد ارتقای سلامت و آموزش بهداشت
پاورپوینت در مورد آرایه ها و ساختار ها در زبان برنامه نویسی
پاورپوینت در مورد آشنایی با چرخه بهره وری
پاورپوینت در مورد اتاق بازرگانی
پاورپوینت در مورد آناتومی انسانی
پاورپوینت در مورد آشنایی با داروی آل تیب
پاورپوینت در مورد آموزش اصول و قواعد طبقه بندی کا لادرسیستم هماهنگ شده
پاورپوینت در مورد آشنایی با همدان
پاورپوینت در مورد آثار جریان الکتریکی
پاورپوینت در مورد آرایه‌ها در متلب

کلمات کلیدی :سبب همین ویژگی حجمش افزایش می‌یابد درجه سلسیوس همین ویژگی سبب می‌شود کشش سطحی سبب همین حال جامد مواد غذایی دارد مولکول‌های جرم حجمی می‌شود مولکول‌های ویژگی می‌کند آن‌ها سلسیوس اقیانوس‌ها

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی